black-friday-manual-2020

Наръчник за Black Friday 2020 Коментирай

Black Friday – както всяка година, съвпадаща с края на лятото и след завръщането си в училище и на работа, пристига нов ноември и заедно с него две от най-очакваните тържества от потребители и собственици на магазини както офлайн, така и онлайн по целия свят.

Така е! Със сигурност знаете за какво говорим.

Сега идва „Черният петък 2020“, към който последва „Кибер понеделник“ . Две дати, посочени в календара на потребителите за предимствата на закупуването в наши дни. Голяма икономия.

Тази година също ще бъдат нетипични Черен петък и Кибер понеделник. Глобалната пандемия, която преживяваме, също ще повлияе на кампанията, така че онлайн магазините трябва да бъдат по-подготвени от всякога.

Въпросът е:

Готов ли е вашият дигитален бизнес за тазгодишната кампания?

Нормалният отговор е не. Тъй като това е първият черен петък и кибер понеделник на така наречения „нов нормален“.

И двете дати, Черен петък и Кибер понеделник, представляват огромна възможност за онлайн магазините. Те са две от най-добрите дати за увеличаване на продажбите и то повече за една година, в която купувачите с нетърпение ще очакват оферти и отстъпки.

Тук имате Мега ръководство за черен петък и кибер понеделник за магазини, които продават своите продукти онлайн. Всички стъпки, действия и точки за тези предстоящи дати. Светият Граал, за да планирате успешно кампаниите си в смутни времена.

Нека започнем от началото:

Кой точно ден се чества Black Friday и Кибер понеделник?

Запишете го в календара си, в червено и голямо.

→ Черен петък 2020 : 27 ноември

→ Кибер понеделник 2020 : 30 ноември

Това са ключовите дати, да, не забравяйте да не оставяте планирането на кампаниите си до последната минута. Сега е време да започнете да работите от днес.

Какво означават тези две дати за онлайн магазините?

black-friday-2020

За онлайн магазин както Black Friday, така и Cyber Monday са две възможности за увеличаване на продажбите „по голям начин“ и за тях има няколко причини, като основната е, че това са две дати, които са добре познати на цялата планета, които се очакват от мнозина през цялата година.

1. Възможност за потребителите

Мащабът му може да не изглежда такъв в началото, но имайте предвид, че говорим за стотици хиляди или повече хора, които с нетърпение очакват пристигането на тези дати.

И още повече тази 2020 г., в която потребителите ще се възползват от възможността да закупят продукти, от които се нуждаят в продължение на месеци или години, на по-ниска цена, съвпадаща с икономическата несигурност, която COVID-19 е оставил по пътя си през нашата страна.

Поради тази причина се очаква голяма част от тези покупки да бъдат мотивирани от възможността да се придобият някои от коледните подаръци с известен аванс, а не да се извършват с прости „капризи“, както през предишните години.

2. Заслужено увеличение на продажбите за магазини

След няколко първите месеца на годината с голяма несигурност и спад в продажбите в повечето електронна търговия, тези дни представляват повече от заслужен „кислороден балон“ за търговците.

И то е, че всички те, в по-голяма или по-малка степен, са били „ударени“ от тази необичайна ситуация, която в момента преживява целият свят.

Както и да е, най-общо казано е доказано, че тези две срещи годишно чупят рекорди и все повече продажби се постигат по време на Black Friday и Cyber Monday.

Особено когато говорим за чисто онлайн продажби.

И ние не говорим само за да говорим.

Свидетели сме на това как покупките на Black Friday и Cyber Monday са се увеличили през последните години и това е само в магазините в рамките на платформата.

Все още се очаква непрекъснато увеличение на продажбите, тъй като повече сектори и фирми се присъединяват към Black Friday и Cyber Monday.

Да не говорим, че като цяло електронната търговия продължава да расте, като все повече компании и бизнеси залагат на огромния потенциал, който интернет има.

Вашият коментар

BGN Български лев
EUR Евро